СЕМ: Очакваме до 1 ноември г-н Балтаков да преосмисли решението си за подаване на оставка

Съветът за електронни медии днес, 22 октомври 2020 г., проведе среща с г-н Андон Балтаков, на която генералният директор на БНР изложи мотивите, довели до подаване на оставката му, съобщиха от пресцентъра на СЕМ.

Съветът очаква в посочения от г-н Балтаков срок – 1 ноември, той да преосмисли решението си. Страните се съгласиха, че медийното законодателство има необходимост от цялостна ревизия и в тази връзка ще предоставят позициите си по публикувания за обществено обсъждане проект на ЗИД на ЗРТ. Сформирането на множество отделни работни групи, които да работят независимо една от друга по промените в ЗРТ не доведе до удовлетворителни резултати.

Генералният директор на БНР Андон Балтаков иска предсрочно да се прекрати договора му

Приемането на нови, ясни, отговарящи на съвременните предизвикателства правила за работа и на обществените, и на търговските медии е от фундаментално значение. Те са предпоставка и гаранция за защита на правото на информация, на правото на свободно изразяване на мнение и постигане на плуралистична медийна среда.

 

Коментари

  1. 2020.10.24 | 20:26
    Това оня СЕМ ли е дето въобще не чу и не реагира, когато Каннето обяви пред цяла България, че ще си измисли фалшива новина и малко по-късно най-нагло наистина го направи?
  2. 2020.10.23 | 10:03
    СЕМ ли го казва това?! С Бети, която открито на микрофон заплашваше журналистка, как ще я попилее! СЕМ е раково заболяване и чиста проба инстумент за политическа разправа с инакомислещи и говорещи!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет