Илон Мъск бе посъветван да продаде 10 процента от акциите си в Тесла

  • 08 ноември 2021 07:00

  • 1714
  • 2
Илон Мъск бе посъветван  да продаде 10 процента от акциите си в Тесла
©

Шефът на Тесла (Tesla) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, проведе допитване в Туитър дали да продаде 10 процента от акциите си в компанията. 57,9 процента от участвалите в своеобразната анкета над 3,5 милиона души посъветваха Мъск да направи това, предаде Ройтерс.

В събота най-богатият човек на планетата туитна, че ще продаде една десета от своите акции в Тесла, ако потребителите на социалната мрежа одобрят предложението, и обеща да се съобрази с резултатите от допитването.

 

Мъск ще продаде 10% от акциите си в "Тесла"

"В последно време нереализираните печалби масово се използват като средство за избягване на данъци, затова аз предлагам да продам 10 процента от моите акции в Тесла", обяви Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,. Той уточни, че не получава заплата или бонуси отникъде и притежава само акции.

Демократи от Сената на САЩ представиха предложение за облагане с данъци на акциите и други активи на милиардерите, за да бъде подпомогнато финансирането на социалните програми на президента Джо Байдън и да бъде затворена вратичка в закона, която им даваше възможност да отлагат до безкрайност плащането на данъци върху капиталовите печалби. Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, разкритикува инициативата с аргумента, че "те в крайна сметка първо свършват парите на други хора и след това идват за вас", отбелязва Ройтерс.

Към 30 юни главният изпълнителен директор на Тесла е притежавал около 170,5 милиона акции в компанията. По курса им от петък, според изчисления на Ройтерс, той би получил за една десета от тях близо 21 милиарда долара.

Калина Христова
1714 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ахахахаха

2021.11.08 | 07:18

2
как е6ава идиотите тоя - ся от глупостта на алчните за акции олигофрени ще направи маса кинти както с шиткойна. хората са много прости...
ИВАЙЛО

2021.11.08 | 07:12

1
ЗАКОН ЗА 10ТЪК ГЛАСИ ДА ПОДАРИШ 10% А НЕ ПРОДАДЕШ....

Добави коментар

Водещи новини