Илон Мъск: Производството в завода на "Тесла" в Берлин вероятно ще започне до края на 2021 г.

  • 17 май 2021 20:54

  • 3553
  • 1
Илон Мъск: Производството в завода на "Тесла" в Берлин вероятно ще започне до края на 2021 г.
© gettyimages

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, изрази надежда, че производството на електромобили в завода в Груенхайде близо до Берлин ще започне до края на 2021 година.

Мъск отбеляза, че все още е твърде рано да се предскаже точната дата, на която заводът ще започне да работи, допълвайки, че "можете да сглобявате автомобили, само когато всички части са налични", съобщава Нова телевизия.

Илон Мъск срина цената на биткойна с над 7%

Той също така разкритикува сложността на бюрокрацията в Германия, коментирайки, че "все повече правила се натрупват с времето и в крайна сметка не можете да направите нищо. Но мисля, че ще работи добре".

Коментарите на Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, идват по време на изненадващото му посещение на площадката на завода в Груенхайде след информация от по-рано този месец, че компанията "Тесла" е решила да отложи старта на производството до януари 2022 година.

Първоначално производството в немския завод трябваше да започне през юли 2021 г., но Мъск даде на екипа още шест месеца, тъй като развитието на зоната за производство на батерии вървеше по-бавно от очакваното.

Мая Йорданова
3553 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Николай

2021.05.18 | 00:08

1
Давай Маск залей Европа с електромобили ,че да задишаме чист въздух и в София ,най-после !

Добави коментар

Водещи новини