Илон Мъск планира да създаде свръхзвуков електросамолет

  • 08 октомври 2021 12:33

  • 2345
  • 2
Илон Мъск планира да създаде свръхзвуков електросамолет
© Getty Images (архив)

Американският предприемач и основател на компаниите "Тесла" и "СпейсЕкс" Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, иска да създаде свръхзвуков електрически самолет с вертикално излитане и кацане, предаде ТАСС, като цитира негова публикация в "Туитър". Мъск обаче призна, че в момента няма достатъчно време за тази задача, предава БТА.

"Бих искал да създам свръхзвуков електрически самолет с вертикално излитане и кацане, но ако се заема и с още работа, мозъкът ми просто ще експлодира", заяви американският предприемач в отговор на въпрос на свой последовател в "Туитър" какво би искал да направи в бъдеще.

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, също така заяви, че страда от синдром на Аспергер - психично разстройство, което затруднява социалните контакти. Според него това е причината понякога да публикува "странни неща". Не е изключено Мъск да се шегува, че страда от синдрома на Аспергер, тъй като освен признанието му, няма други доказателства за това, отбелязва ТАСС.

Борислава Борисова
2345 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.12 | 16:45

2
Блаженни будалите които му вярват!

2021.10.08 | 13:01

1
браво

Добави коментар

Водещи новини