Apple и други големи компании участват в новите усилия на Байдън за чиста енергия

  • 02 ноември 2021 16:36

  • 2807
  • 1
Apple и други големи компании участват в новите усилия на Байдън за чиста енергия
© Getty Images

Президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в планира във вторник да представи "Коалиция на водещите сили" (First Movers Coalition, FMC), която включва ангажименти за чиста енергия от страна на Apple Inc. и други големи компании, съобщават висши служители на администрацията на Байдън, цитирани от агенция MarketWatch.

FMC има за цел да подпомогне за увеличаване на търсенето в частния сектор на технологии за чиста енергия и по този начин да ускорят иновациите в тази област, заяви представителите на Белия дом. Очаква се да има повече от 25 членове-основатели, включително Apple, други ключови технологични играчи и други големи компании от редица индустрии.

Заедно членовете на "Коалицията на водещите сили" разполагат със стотици милиарди долари покупателна сила, като те ще поемат "ангажименти за търсене", свързани с чиста енергия и иновации, отбелязаха служителите на американската администрация.

"Чрез това водещо публично-частно партньорство компаниите поемат ангажименти за това десетилетие, за да изпратят ясен сигнал за комерсиализация на нововъзникващите технологии, които са от съществено значение за постигането на нетни нулеви емисии до 2050 г.“, се казва в изявлението на Белия дом.

Джо Байдън: САЩ обещават до 9 милиарда долара за опазване на горите

"Клубът на купувачите, събрани от FMC, ще създаде ранно пазарно търсене на иновации в осем сектора, които трябва да бъдат ограничени откъм вредни емисии – стомана, камиони, корабоплаване, авиация, алуминий, бетон, химикали и директно улавяне на въглероден диоксид от въздуха. Тези осем сектора представляват повече от една трета от световните въглеродни емисии днес, като съотношението ще нарасне през следващите десетилетия“, се казва още в изявлението.

Новината идва през втория ден от участието на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на срещата на върха на ООН за изменение на климата - COP26 в Глазгоу. Според Белия Дом американският президент трябва да говори във вторник на събитие "Ускоряване на иновациите и внедряването на чисти технологии" на конференцията CPO26.

Неговата администрация направи множество съобщения по време на течащото глобално събитие. В реч в понеделник президентът предложи американска финансова помощ (която обаче ще се нуждае от подкрепата на Конгреса) за развиващите се страни, които рискуват да бъдат смазани под въздействието на изменението на климата.

Днес пък Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обеща да работи с Конгреса за осигуряване на до 9 милиарда долара американско финансиране до 2030 г., "за да опазим и възстановим нашите гори и да мобилизираме още милиарди долари от нашите партньори", предаде БНР.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Paola

2021.11.02 | 17:08

1
Спрете мастурбацията, вижте какви красиви момичета търсят секс без ангажимент - bit.ly/bg_girls

Добави коментар

Водещи новини