Климатичната конференция в Глазгоу се оказа недостъпна за израелска министърка в инвалидна количка

  • 02 ноември 2021 06:47

  • 1573
  • 0
Климатичната конференция в Глазгоу се оказа недостъпна за израелска министърка в инвалидна количка
© Getty Images/Guliver (архив)

Израелската министърка на енергетиката Карин Елхарар не можа да участва в работата на климатичната конференция на ООН в Глазгоу вчера, тъй като предложеният й транспорт се оказал недостъпен за инвалидна количка. Това съобщи самата тя в телевизионно интервю, цитирано от Ройтерс.

Елхарар каза за израелската телевизия "Канал 12", че не е успяла да стигне до мястото на конференцията, тъй като дотам можело да се стигне само пеш или с автобус, който не бил приспособен за инвалидни колички.

След призива си за спасяването на планетата, Борис Джонсън се прибира от Шотландия в Лондон със самолет

"Дойдох на конференцията, за да се срещна с колегите си от цял свят и да помогна в общата ни борба срещу климатичната криза, написа в Туитър тя. "Тъжно е, че през 2021 г. Организацията на обединените нации, която насърчава достъпността за хората с увреждания, не се грижи да достъпността на собствените си събития".

Елхарар изрази надежда, че за днес ще бъде намерено решение, предаде БТА.

Израелският външен министър се е свързал с организаторите на конференцията и им е казал, че е невъзможно да се тревожиш за бъдещето, климата и хората като цяло, ако преди това не се погрижиш за отделния човек, за достъпа и за хората с увреждания.

Британският посланик в Израел Нийл Уиган се извини за нелепата ситуация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1573 0

Свързани новини

Водещи новини