Борис Джонсън за климатичните промени: Светът е една минута пред полунощ

  • 01 ноември 2021 11:09

  • 498
  • 2
Борис Джонсън за климатичните промени: Светът е една минута пред полунощ
© Getty Images/Guliver

На света му „остава една минута до полунощ“, това е метафора, с която си послужи британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е по повод световната конференция за климатичните промени, която започва в шотландския град Глазгоу.

Говорейки пред Би Би Си, докато световните лидери се събират в шотландския град Глазгоу за Конференцията на ООН за климатичните промени, Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е изтъкна, че е нужно да се пристъпи от „намерения към действия“. Той допълни, че според него тази среща е „критичен момент“ и че все още има несигурност какъв ще бъде крайния резултат.

За първи път британският премиер потвърди, че не иска да види разработването на проекта за нова каменовъглена мина в графство Къмбрия. 

Принц Чарлз ще настоява за мобилизиране на бизнеса за борба с климатичните промени

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обеща да отпусне допълнително 1 милиард паунда през следващите четири години в помощ на развиващите се държави. Правителството по-рано бе критикувано за орязването на помощите за чужбина тази година. Властите вече признаха, че развитите икономики няма да изпълнят напълно обещанието си от 2009 година да заделят годишно по 100 милиарда долара за по-бедните страни да се борят с климатичните промени.

Загрижеността на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за изхода от форума в Глазгоу бе споделена тази сутрин от външния министър Лиз Тръс. Тя каза за „Скай нюз“, че очаква много напрегнати преговори между световните лидери с твърде неясен резултат.

По повод на отсъствието на лидерите на Китай и Русия Тръс заяви, че двете страни са изпратили високопоставени делегации на срещата, отбелязва БНР.

Лидерите от Г-20 се споразумяха за текста по климата в заключителното си комюнике

Константин Тодоров
498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ББ социалист

2021.11.02 | 19:09

2
Светът тъне в тия лайна, заради такива като вас. Капиталистически бокуци

2021.11.01 | 11:34

1
Светът е дена минута преди зората на нов сияен ден. Никой, под властта на масови медии, медицина и политика няма да премине.

Добави коментар

Водещи новини