Джо Байдън: САЩ обещават до 9 милиарда долара за опазване на горите

  • 02 ноември 2021 12:58

  • 599
  • 0
Джо Байдън: САЩ обещават до 9 милиарда долара за опазване на горите
© Getty Images

Президентът на Съединените щати Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в разкри във вторник своя план за спиране на глобалното обезлесяване и възстановяване на "поне още 200 милиона хектара гори и други екосистеми до 2030 г.", предаде БНР.

Той обеща да работи с Конгреса за осигуряване на до 9 милиарда долара американско финансиране до 2030 г., "за да опазим и възстановим нашите гори и да мобилизираме още милиарди от нашите партньори".

"Като част от това ще гарантираме, че пазарите признават истинската икономическа стойност на естествените пречистватели на въглерода и ще мотивираме правителствата, собствениците на земя и заинтересованите страни да дадат приоритет на опазването на горите“, каза Байдън на срещата на върха COP26.

Джо Байдън обеща САЩ да бъдат за пример в борбата с климатичните промени

"Ще работим за привеждане в съответствие на инвестиционните потоци в частния сектор и нашите цели за опазване на климата, включително намаляване на причинителите на обезлесяването, създаване на устойчиви вериги на доставки, преследване на по-устойчиви източници на суровини", посочи още той.

Теодора Александрова
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини