В САЩ ще разследват Tesla заради пътните инциденти на автопилота ѝ

  • 26 април 2024 14:02

  • 560
  • 1
В САЩ ще разследват Tesla заради пътните инциденти на автопилота ѝ
© Getty Images (архив)

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) обяви, че е започнала разследване срещу американския производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla), предаде Ройтерс.

Разследването трябва да установи дали е обосновано решението на "Тесла", обявено през декември 2023 г., да изтегли над два милиона превозни средства за ремонт. Тогава компанията обяви, че трябва да бъдат подменени автоматизираните им системи за управление, известни като "Автопилот" (Autopilot).

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ проучва пътни инциденти, свързани с автомобилите, на които са били инсталирани актуализирана версия на софтуера за компютърната система, която управлява автоматизираната система. 

Колите на "Тесла" с автопилот са на крачка от изтегляне след катастрофи

Агенцията посочва, че "Тесла" е актуализирала софтуера на автоматизираната система за управление. Това е станало в отговор на изразените опасения относно гарантирането на безопасността.

Компанията обаче не е демонстрирала "решителност да отстрани (потенциален - бел. ред.) дефект, който представлява необоснован риск за безопасността" според американския регулатор за транспортна безопасност. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
560 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:00

1
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­и­­­ ­м­о­­­м­­­и­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­в­и­­ ­­­о­­­ч­­а­­к­­­в­­а­­т ­­­-­­­ X­1­­­8­­­.­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини