Производството на превозни средства в Германия се е увеличило значително през юли

  • 03 август 2023 15:13

  • 546
  • 0
Производството на превозни средства в Германия се е увеличило значително през юли
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Производството на превозни средства в Германия се увеличава значително през юли в сравнение със същия период на миналата година, предаде ДПА.

Производители във Федералната република са пуснали на пазара около 300 000 превозни средства през миналия месец, обяви днес германската асоциация на автомобилната индустрия Фау Де А (VDA). Това представлява увеличение с 20 на сто в сравнение с юли 2022 г.

Въпреки това броят на произведените в Германия превозни средства обаче все още остава "значително по-малък от предпандемичните нива", посочва Фау Де А. 

Автомобилостроителните компании в най-голямата европейска икономика са пуснали на пазара с 11 на сто по-малко превозни средства между януари и юли в сравнение със същия период на 2019 г. 

Износът на Германия е бил в стагнация

Пандемията от КОВИД-19 предизвика сериозни нарушения при производството на превозни средства и доведе до промяна в нагласите на потребителите, отбелязва ДПА. 

На този фон през първите 6 месеца на годината в Германия са произведени 523 900 електрически превозни средства, задвижвани от батерии, по данни на асоциацията Фау Де А. Това представлява съществен скок от 142 на сто спрямо първото първото полугодие на 2022 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини