БСТ: Властта не слуша лекарите

share

Проблемът, който кара хората да излязат на протест, не е от днес. Ние се борим да има редовно лекарства за трансплантираните хора, които да са на достъпни цени и за Министерството на здравеопазването, и да не е необходимо да се заплаща за животоподдържащите медикаменти от страната на пациентите. Но се въртим в затворен кръг и вече се уморихме. Това заяви в предаването "Денят започва" Стоянка Ананиева, председател на Българския съюз на трансплантираните.

Ананиева каза, че за тях от най-голямо значение е предписаните лекарства да са безопасни и работещи, а не на кой производител са. По думите й, институциите не искат да чуят мнението на специалистите, а то е, че, ако терапията на пациента е вече работеща, не трябва да се променя по никакъв начин. Властта не слуша лекарите, а се меси в работата им, което вреди на трансплантираните.

Крайно объркана съм, много притеснена и уморена от тази дълга борба. Надявам се при сещата днес със заместник министъра на здравеопазването да се вземе добро решение за всички страни

Водещи новини

Още новини