Пазете се от нова ало измама с името на електроразпределително дружество

  • 10 октомври 2024 14:55

  • 320
  • 0
Пазете се от нова ало измама с името на електроразпределително дружество
© Novini.bg/ Canva

Сигнали за злоупотреба с името на електроразпределително дружество чрез опити за измама от нов тип са постъпили в компанията.

Схемата е следната: мним представител на дружеството се обажда на жертвата и ѝ казва, че има неплатени сметки за ток. Следва заплаха, че ако не ги плати своевременно, партидата на клиента ще бъде закрита. 

100 хиляди опита за телефонни измами само за тази година

В случая измамниците се възползват от факта, че много хора не си знаят клиентския номер и дават на жертвата друг клиентски номер, на който наистина има натрупана дължима сума.

Така, когато измаменият отива на каса на партньори на дружеството за плащане на сметки, в действителност покрива задълженията на някой длъжник.

Компанията обръща внимание, че никога не заплашва своите клиенти със закриване на партида при забавяне на плащания.

За да не стават жертва на подобни измами, е необходимо клиентите предварително да проверят и подадат на каса коректен клиентски номер и да се уверят, че заплащат сметката на името на съответния титуляр, а не на друго лице. 

При съмнение за злоупотреба с името на "Енерго-Про" сигнали могат да бъдат подавани на денонощните телефони 0700 161 61 / 0700 359 10 или директно на органите на реда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
320 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини