Оставената на пътя родилка: Не знаех на кой свят съм (видео)

share

Вчера сутринта получих контракции и отидох в спешния център в Симеоновград. Там първо ми се разсърдиха, че ще трябва да ме изпращат до Хасково. Качиха ме на линейката и на изхода на Симеоновград, лекарят директно ми каза "Слизайте. Аз с нищо не мога да ти помогна, има катастрофа". Това разказа в сутрешния блок на БНТ Анастасия Петкова - родилката, свалена от линейката на 5 километра от Симеоновград в посока Хасково.

Постоях малко, не знаех на кой свят съм. Звъннах в Спешна помощ, откъдето ми казаха, че линейка не може да дойде в момента, да стоя и да чакам. Не ми казаха колко време трябва да чакам, добави тя.

Казах им: "Нали знаете, че не съм тръгнала на банкет, а да раждам", но те отново заявиха, че не могат да ми дадат яснота кога ще дойде линейка. Добре, че мъжът ми се сети за брат си, който ме докара в Хасково, каза още жената.

От спешния център в Симеоновград уточниха, че преценката родилката да бъде оставена на пътя е лична - на лекаря. Имало е катастрофа и медикът е преценил, че пострадалият от пътния инцидент е в по-тежко състояние от Анастасия.

Линейката в Симеоновград е само една.

Водещи новини

Още новини