Боряна Димитрова за изборните нагласи: Доминира разочарованието

  • 26 май 2024 20:19

  • 1900
  • 4
Боряна Димитрова за изборните нагласи:  Доминира разочарованието
©

„Имаме шести избори за по-малко от три години. Ако през 2021-2022 г. в общественото мнение доминираше надежда, гняв, желание за промяна, сега доминира разочарованието“, коментира  социологът  Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“ в предаването „120 минути.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 849


По думите ѝ разочарованието е на всички ниви – на избиратели от партиите и на партии от партньори.

„Все още има хора, които не са решили за кого ще гласуват, има хора, което се колебаят. Но разочарованието от това, което се случи, доминира и води към два основни процеса – единият е протестен вот, който се изразява или в оставане вкъщи, или в разпиляване на вота в други партии“, допълни Димитрова.
 

Социологът обяви още, че изследване на „Алфа рисърч“ в началото на кампанията е показвало, че най-много хора биха гласували с „не подкрепям никого“ от бившите избиратели на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ).


„Процентите, които ПП-ДБ губят спрямо предходните избори, засега остават в категорията на нерешилите за кого ще гласуват. Според нашите анализи в тази категория е най-съществен делът на гласувалите за ПП-ДБ. Те вероятно ще решат последната седмица, може и в последните два дни“, уточни социологът от Маркет линкс Добромир Живков.

Според него част от протестния вот, както и в предходни избори, ще премине в подкрепа за партия „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

„Тази партия отчасти избират хората, което не са удовлетворени от другите политически формации, за да покажат това свое неудовлетворение“, уточни Живков.

"Маркет Линкс": При избори днес ГЕРБ-СДС биха имали 80 депутати, а ПП-ДБ - 55

Снимка Алфа рисърч

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1900 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2024.06.05 | 15:43

4
Дисциплината е бягане с препятствия. На пистата има един състезателен кон - ДПС/ГЕРБ/ИТН и две подтичващи дръглиеи магарета - Възраждане и БСП. ПП-ДБ са препятствията. ДПС е ездач на коня ГЕРБ, а ИТН са шпорите му. Познайте в чии ръце ще бъде купата на победителя !

2024.05.26 | 21:44

2
Българите сме ПРОТИВ САЩ и КОЛОНИИТЕ на САЩ - ЕС и ПРОТИВ НАТО. НИЕ СМЕ ВОЛГАРУС, НИЕ С ЮГОСЛАВИЯ СМЕ РУСИЯ. МОСКВА Е ФОРМА НА ИМЕТО МИЗИЯ МОЕССИЯ. ТОВА СМЕ НИЕ СЛАВЯНИТЕ - РУСИЯ, БЪЛГАРИЯ и ЮГОСЛАВИЯ, НЕРОМАНИЗИРАНИ - НЕЛАТИНИЗИРАНИ СЛАВЯНИ, ЛАТИНИЗИРАНИТЕ са СКЛАВЕНИТЕ ФРАНКО ГЕРМАНИ АНГЛИ - РОБИТЕ БЕЗПИСМЕНИ ПРИЕЛИ ЛАТИНИЦАТА!

2024.05.27 | 06:15

3
Точно така!

2024.05.26 | 21:35

1
Ами какво може да ни очерова в избраниците.

Добави коментар

Водещи новини