Транзит на Юпитер през Близнаци

  • 26 май 2024 17:50

  • 3484
  • 0
Транзит на Юпитер през Близнаци
©

В неделя, 26 май, най-щедрата и добра планета на Зодиака влиза в знака Близнаци, където ще остане до 9 юни 2025 година.

На символично ниво Юпитер е добрата планета, защото символизира късмет, оптимизъм, физическо и икономическо благосъстояние, общителност, изобилие и натрупване, отвореност към живота и нови преживявания. Ето защо Юпитер е една от най-обичаните планети. Когато Юпитер е силен в рождената карта, има голяма предразположеност към успех, късмет, изобилие и щастие. За да определим кои зодиакални знаци ще имат късмет за новата година, винаги гледаме позицията на Юпитер.

Тъй като знакът Близнаци се управлява от Меркурий, ключовата дума на периода е "комуникация": начинът ни на свързване с другите, способността ни да изразяваме себе си, да слушаме, да намираме правилната посока в живота си, всичко това ще премине на преден план. В светлината на прожекторите вероятно ще бъдат сектори като телефония, социални мрежи, дигитален маркетинг, връзки с обществеността, журналистика и търговия. По всяка вероятност социалните мрежи ще преживеят подновен възход.

Приблизително на всеки 12 години (отнема 1 година, за да премине през всеки знак) Юпитер преминава през знака Близнаци, което може да има положително въздействие върху определени зодиакални знаци.

Юпитер е големият бенефик на астрологията и когато прави хармоничен транзит над наталното Слънце на Близнаци, това е знак за разширяване, прогрес и богатство, но трябва да сеете, за да жънете в тези периоди. Най-препоръчителното нещо, е да извършвате най-важните си дейности и проекти в този момент, тъй като резултатите от вашите инициативи ще бъдат много положителни. През тези периоди е важно да имате чувство за приключения и да обръщате внимание на възможностите, които възникват.

Транзитът на Юпитер през Близнаци от края на май 2024 г. до началото на юни 2025 г. ще бъде от полза за зодиакалните знаци Близнаци, Везни, Водолей, Овен и Лъв. Този период ще бъде благоприятен за насърчаване на вашите проекти, както засаждане, така и за прибиране на реколтата.

Юпитер в Близнаци ще усили своя прекрасен комуникативен, творчески, агрегиращ капацитет. Всичко, което е свързано със света на комуникациите, маркетинга, продажбите, изкуството, иновациите от всякакъв вид, ще бъде особено ползотворно през следващите 13 месеца. Този транзит ще благоприятства областите или темите, свързани с домовете, където се намира планетата. Когато е в добър аспект спрямо вашето Слънце, той винаги разширява това, което намира, и улеснява кулминацията на съществуващите ситуации. Затова е вероятно през следващите месеци планетата да ви води в приключването на онези вече изхабени и застояли ситуации, и в посоката на вашите желания. Юпитер ще ви прави по-приветливи, меки и общителни с външния свят, толкова много, че общественият ви живот ще стане решително по-богат и по-оживен. От физическа гледна точка Юпитер усилва енергията и жизнеността.

По същия начин, планетите във вашата рождена карта, които са в тези знаци, също ще получат хармоничното влияние на Юпитер, благоприятствайки теми, свързани с тези звезди.


Например, ако имате Венера (планетата на любовта) във Везни, може да срещнете възможности в емоционалния си живот, докато Юпитер е в Близнаци.

Лятото в частност, и особено месец август, ще бъде много критичен сезон за променливите знаци (Дева, Стрелец и Риби), тъй като на небесно ниво ще се образува нещо като малък кръст. Ще преживеят месеци на икономическа трудност, с чувство на несигурност, неадекватност, много силни съмнения, нежелание за социално общуване. Юпитер внася по-малко лекота в настроението, по-малко желание за споделяне и общуване, малко повече безпокойство, тревога, песимизъм и недоверие. На физическо ниво Юпитер ще ви прави по-уморени, по-малко активни и адаптивни и по-малко жизнени. Да не пропуснем да подчертаем, че това няма да продължи през всичките 13 месеца, а според декадата, в която се придвижва планетата.

Хората, родени с Юпитер в знака Близнаци, ще преживеят своето завръщане на Юпитер между май 2024 г. и юни 2025 г. Това ще отбележи важен етап в техния живот и представя възможности за започване на нов проект, който ще се развива под влиянието на този транзит.

Наблюдавайте дома във вашата рождена карта, където се намират Юпитер и Стрелец, тъй като те са свързани с области или теми, върху които ще падне акцентът. Например, ако Юпитер е във вашия 10-ти дом, по време на сегашното си завръщане, това е отлично време да започнете професионален проект.

Предизвикателен ден, пълен с уроци и мъдрост

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3484 0

Свързани новини

Водещи новини