В Русенско обучават хората по места как се гласува с машини

  • 26 май 2024 15:42

  • 417
  • 1
В Русенско обучават хората по места как се гласува с машини
© Булфото (архив)

Две седмици преди изборите в Русенско започна обучение по населените места как се гласува с машини. Първите, които тестваха демо устройствата, бяха жителите на град Две могили, предаде БТВ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 891

Маринка Желева е една от първите, които решиха да изпробват машинното гласуване за двата вида избори. С помощ от членовете на Районната избирателна комисия, стъпка по стъпка, тя успя да даде своя пробен вот.

 „Надявам се да справя. Пожелавам късмет на всички, когото изберат, и да помагат на всички хора“, каза Маринка Желева.

Хората от Две могили казаха, че не срещат особени проблеми при гласуването с машина. Вече са натрупали опит от предишни избори, но намират обученията за полезни.


„Особено за хората, които все още им е трудно, по-трудно виждат, по-трудно разбират, но е далеч по-лесно, отколкото с хартиената бюлетина“, коментира Николай Найденов, жител на Две могили.

От Районната избирателна комисия са изготвили график за цялата област.

„Целта на нашето посещение е да покажем и демонстрираме как се гласува с машина на предстоящите избори на 9 юни. Има хора, които се спират и гласуват с машината, самото гласуване не е трудно, хората проявяват интерес“, каза Димитър Димитров, член на РИК-Русе.

Обученията с демо машините в Русенско ще продължат до 4 юни.

Последна възможност за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Последвайте канала на

Novini.bg
417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.26 | 18:46

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини