Д-р Брънзалов: Има хора, които не са излизали навън от почти година

Novini.bg
share

От общопрактикуващите лекари до момента са ваксинирани около 45 хил. български граждани. Както знаете, ние ваксинираме отскоро, но за съжаление тази бройка е абсолютно недостатъчна по простата причина, че се оказа, че в една практика горе-долу е поставен по един флакон с по 10-11 дози. Това заяви по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов, предаде репортер на Novini.bg

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

,,Желанието ни е този процес да бъде ускорен, тъй като ваксината на "АстраЗенека" е най-удобна като логистика за нашите практики и да бъдат насочени по-големи количества, за да бъдат обхванати рисковите групи от населението, които ние ги знаем. Тези хора чакат от много време за ваксина, имаме техните имена и телефони в списъците ни. Една голяма част от тях почти от една година не са излизали навън – не са виждали внуците и децата си'', допълни д-р Брънзалов.

Д-р Брънзалов: Нужно е малко по-разумно разпределение на ваксините

Говоря за тези, които стриктно спазват мерките и затова нашето желание е този процес да бъде ускорен и да се сложи акцент точно на тях през следващите седмици, защото те са най-уязвими и при една коронавирусна инфекция нещата могат да придобият много неприятно развитие, предупреди в заключение той.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини