3-ма служители от общината в Сунгурларе са с COVID-19, кметът се закани да затвори града

Pixabay
share

Сунгурларе е пред затваряне заради трима общински служители с COVID-19. В извънредното положение спират работа всички обществени институции, социалния патронаж, забранени са събирания и празненства. Кметът на града призова хората да не се поддават на паника. 

Градът осъмна в извънредно положение след положителни PCR проби на трима общинки служители. Те са работели в една стая и имат контакт с посетители. 

Сградата е затворена за дезинфекция. Всички служители в общината ще бъдат тествани. Споделиха, че са притеснени за резултатите, но се чувстват добре. 

Дете на 4 г. е сред заразените с коронавирус в Смолян

Пробите на общинските служители ще излязат днес. Издирват се контактните лица на заразените. Детските градини ще работят при строг филтър.

Има известна паника в общината. Засега съм отменил всичко. Ако трябва, ще затворя града, казвам ви го честно, заяви пред bTV кметът на града д-р Георги Кенов. 

Заради извънредното положение превозвачите съкращават престоя в града. В магазините въвеждат пропускателен режим. Търговците споделят, че масово клиентите влизат в магазините без маска и не спазват дистанция.

Водещи новини

Още новини