Байдън обяви извънредно положение в щата Мисисипи

gettyimages (архив)
share

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в щата Мисисипи и предостави на разположение федерално финансиране за най-тежко засегнатите от торнадото райони, предаде БТА, цитирайки АП.

Най-малко 25 души загинаха и десетки други пострадаха в Мисисипи, след като в петък срещу събота силна буря опустоши делтата на река Мисисипи, който е един от най-бедните региони в САЩ. Един човек загина и в щата Алабама. Спасително-издирвателни екипи днес възобновиха работата си по разчистване на останките от разрушени и повредени домове, търговски сгради и общински служби, след като стотици хора бяха принудени да напуснат домовете си.

Байдън обеща пълна подкрепа за възстановяване на щетите след торнадото в Мисисипи

Федералното финансиране ще може да бъде използвано за възстановяване от бедствието, включително за временни подслони, ремонти на домове, заеми за покриване на загубата на незастраховани имоти и други индивидуални бизнес програми, съобщи Белият дом. Националната метеорологична служба предупреди, че днес в някои щати също има риск от тежки метеорологични условия, включително силни ветрове, градушки и заплаха от торнада в източната част на Луизиана, южната и централна част на Мисисипи и южната и централна част на Алабама.

Водещи новини

Още новини