Байдън проведе телефонен разговор с лидера на Виетнамската комунистическа партия

  • 30 март 2023 12:10

  • 371
  • 1
Байдън проведе телефонен разговор с лидера на Виетнамската комунистическа партия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в проведе вчера телефонен разговор с лидера на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг, предаде Ройтерс.

Двамата лидери се споразумяха да "насърчават, развиват и задълбочават" връзките между САЩ и Виетнам, съобщиха виетнамски медии.

В рамките на телефонния разговор президентът Байдън още веднъж изрази подкрепата на САЩ за силен, благоденстващ, устойчив и независим Виетнам, като изтъкна, че САЩ и Виетнам ще работят заедно за справяне с регионалните предизвикателства и в името на свободен и отворен Индийско-тихоокеански регион, се казва в изявление на Белия дом.

Байдън призова Нетаняху да се откаже от съдебната реформа

Понастоящем Съединените щати са най-големият износен пазар за Виетнам и тази години Ханой и Вашингтон отбелязват 10-ата годишнина на своето "всеобхватно сътрудничество". В същото време Виетнам се опитва да не допусне отношенията със САЩ да доведат до дистанциране с Китай, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Константин Тодоров
371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ядоха бой във Виетнам

2023.03.30 | 13:27

1
краварите и пак ще ядат

Добави коментар

Водещи новини