Байдън ще посети опустошения от торнадо град в щата Мисисипи

  • 31 март 2023 14:34

  • 163
  • 0
Байдън ще посети опустошения от торнадо град в щата Мисисипи
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в днес ще посети опустошения от торнадо град в щата Мисисипи, в момент когато в Средния запад и в южната част на страната се очаква нова поредица от силни бури, предаде Асошиейтед прес.

Миналата седмица торнадо разруши около 300 къщи и предприятия в градовете Ролинг форк и Силвър сити. На стотици други сгради бяха нанесени тежки щети. По информация от съдебни лекари броят на жертвите в Мисисипи е 21 души. Един човек загина и в щата Алабама.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и първата дама Джил Байдън ще огледат щетите, ще се срещнат със собственици на пострадали от бурите жилища и със служители на спешните служби, и ще получат оперативна информация от федерални и щатски служители. Очаква се към тях да се присъединят губернаторът на щата Тейт Рийвс, сенаторката от Мисисипи Синди Хайд-Смит и представителят от Конгреса Бени Томпсън, както и местни лидери.

Байдън обяви извънредно положение в щата Мисисипи

В свое изявление след торнадото Байдън обеща, че федералното правителство ще "направи всичко възможно, за да помогнем".

Американските президенти редовно посещават местата в САЩ, опустошени от природни бедствия или където са загинали много хора в следствие на стрелба или по други причини, но Байдън беше разкритикуван, че все още не е посетил малкия град в Охайо, където имаше разлив на токсични химикали, посочва АП.

Той също така трябва реши дали да посети град Нашвил, след като в религиозно училище там бяха застреляни три деца и трима възрастни.

Росица Валентинова
163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини