Тръмп обмисля поставянето на някои щати под карантина, включително Ню Йорк

Getty Images/Guliver
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля поставянето на някои щати под карантина заради пандемията от коронавируса, включително Ню Йорк, който е новият ѝ епицентър в страната, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Бихме искали Ню Йорк да бъде поставен под краткосрочна, двуседмична карантина, защото е гореща точка. Ню Йорк, Ню Джърси, може би още едно-две други места, някои части на Кънектикът. Мисля по въпроса", каза Тръмп.

Де Блазио: Ню Йорк може да остане затворен до края на май, повече от половината от населението може да се зарази с коронавирус

Той уточни, че евентуалната карантина няма да се отрази на търговията "по никакъв начин", но отбеляза, че жители на Ню Йорк напускат щата, а "ние не искаме това".

Потвърдените случаи на заразяване в САЩ надхвърлят 115 000, а над 1900 души са починали. В щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът има общо най-малко 64 000 заразени и 895 починали, като на Ню Йорк се падат 52 318 заразени и 728 починали.

Тръмп заплаши, че ще принуди General Motors да прави респиратори

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че е разговарял тази сутрин с Тръмп и че тази тема не е била повдигната.

"Даже не знам какво значи това. Не знам как това би могло да се приложи от законова гледна точка и не знам какво би се постигнало от медицинска гледна точка", заяви Куомо. Той също така съобщи, че Ню Йорк отлага първичните си партийни избори за издигане на кандидат-президенти за вота през ноември от 28 април за 23 юни, предаде БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини