Де Блазио: Ню Йорк може да остане затворен до края на май, повече от половината от населението може да се зарази с коронавирус

  • 27 март 2020 17:53

  • 2246
  • 1
Де Блазио: Ню Йорк може да остане затворен до края на май,  повече от половината от населението може да се зарази с коронавирус
© Getty Images

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви в петък, че хората трябва да бъдат готови Ню Йорк да остане затворен до края на май и прогнозира, че поне половината от населението на града ще се зарази с коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

САЩ са една от горещите точки на COVID-19 с 86 000 инфекции.

"Мисля, че трябва да сме готови за това градът да остане затворен до май“, заяви кметът Де Блазио в предаването „Добро утро Америка“ и добави, че срокът, 12 април, който дава президентът Тръмп за падане на ограниченията, е "фалшива надежда" за нацията.

Де Блазио също предупреди, че "повече от половината" от 8,6-милионното население на Ню Йорк ще се зарази с вируса .

„Такава е реалността в Ню Йорк, трябва да сме честни за ситуацията, в която се намираме. 80% от населението ще се заразят с грип, но някои от тях ще умрат, предупреждава Де Блазио.

Университетът във Вашингтон по медицина прогнозира, че 81 000 ще бъдат жертвите на вируса в САЩ и че пандемията няма да приключи до юни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2246 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.27 | 20:18

1
Явно има руска намеса.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини