Бивше ченге застреля кардиолог на президента Буш

twitter/ @houstonpolice
share

Бивш полицай е издирван за убийството на известен сърдечен хирург в Тексас, съобщи Би Би Си, цитирайки щатските власти. 

Джоузеф Джеймс Папас, на 62, е издирван за разстрела на кардиолога от Хюстън Марк Хауснек посред бял ден, докато и двамата са карали велосипеди. 

„Очевидно става дума за гняв, таен 20 години“, заяви началникът на хюстънската полиция Арт Ацеведо. 

Папас е бил ченге в продължение на около 30 години. 

„Убедени сме, че това е убиецът“, поясни началник Ацеведо на пресконференция, описвайки 20-годишния мотив на нападателя. 
„Трябва да го намерим. Този човек е опасен, този човек е способен, този човек има умения“, каза Ацеведо. 

Полицията е издала заповед за задържането на Папас, който изглежда има самоубийствени наклонности – заключение, което са направили разследващите, базирано на съобщения на нападателя от последните дни. 

В сряда сутринта полицаи са щурмували дома му, където е израсъл с родителите си. 

Д-р Хауснек, известен кардиолог, който някога е лекувал президента Джордж Буш Старши, е бил убит, докато е карал колелото си. 

Кадри от охранителна камера показват как 65-годишният лекар е подминат от друг колоездач, който в последствие се спира, обръща се и стреля два пъти, докато се намират в близост до шумна строителна площадка. 

„Имало е доста планиране, и за съжаление – някои умения“, заяви началник Ацеведо. 

Според местните медии, малко след престъплението Папас е публикувал онлайн обява, че продава някои лични вещи, сред които и пистолет и пушка. 

Местните власти нямат представя какво е отприщило желанието за мъст толкова много години след смъртта на майката на Папас. 

„Понякога най-трудната част от работата ни не е диагностицирането или лечението, а да се обясни състоянието на пациента и обстоятелствата около него“, каза д-р Дъглас Къран, председател на Тексаската медицинска асоциация пред в. „Хюстън Кроникъл“. 
„Истинска мъчителна борба е. Близките понякога не успяват да разберат, че ние не можем да поправим всеки“. 
 

Водещи новини

Още новини