Разочарование в Китай заради оттеглянето на САЩ от Съвета за човешките права

  • 20 юни 2018 15:52

  • 1119
  • 1
Разочарование в Китай заради оттеглянето на САЩ от Съвета за човешките права
© pixabay

Китай изрази днес съжаление относно решението на САЩ да излязат от Съвета за човешките права на ООН, а държавни медии посочиха, че образът на САЩ като защитник на права е "на път да се срути", предаде Ройтерс.

Посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли обяви решението за напускане на Съвета във вторник заради, по думите й, хроничната предубеденост срещу Израел и липсата на реформи. Правозащитни групи критикуваха решението като вид сигнал, че САЩ обръщат гръб на нарушенията на човешките права по света.

На редовен брифинг говорител на китайското външно министерство заяви, че "Китай изразява съжаление заради решението на САЩ да напуснат Съвета за човешките права към ООН".

Запитан за критиките на САЩ срещу нарушаването на правата на човека в Китай, говорителят каза, че САЩ пренебрегват фактите и че всеки, който не е с предразсъдъци, може да види огромния напредък, постигнат от Китай в спазването на правата на човека.

Последвайте канала на

БТА
1119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666з

2018.06.20 | 16:57

1
Дони си гледа държавата пести пари от безсмислени мероприятия!А какво ще прави БХК сега??Предлагам да даде Дони под съд и да го накарат да се извини!!А Дони да закрие амнести интернешънъл и парите от бюджета на ЦРУ за амнестито да даде за БХК

Добави коментар

Водещи новини