Обвиниха полицайка, застреляла чернокож, след като объркала етажа в сградата си

  • 11 септември 2018 15:29

  • 3462
  • 4
Обвиниха полицайка, застреляла чернокож, след като объркала етажа в сградата си
© BOTHAM SHEM JEAN/FACEBOOK

Служителка на полицията в Тексас е обвинена за това, че е убила чернокож, за когото помислила, че е в нейния апартамент, след като се озовала на грешен етаж. 
 

Полицай Амбър Гайгър е обвинена в убийство, съобщи Би Би Си. 

Семейството на жертвата – 26-годишният Ботам Шем Джийн, е настояло служителката на реда да бъде арестувана. Пред централата на полицията се е провел протест. 

Ботам Шем Джийн е бил служител на PricewaterhouseCoopers. 

Полицай Гайгър е служител в силите за сигурност от 4 години и е разпределена в Югоизточно патрулно звено. 

След ареста е записана в областния затвор на Кауфман, информираха от службата по обществена сигурност в Тексас, след което е била освободена срещу парична гаранция от $300 000, съобщи телевизия ABC.

Семейството на жертвата е наело адвокат Бенджамин Кръмп, който представляваше семействата на Трейвон Мартин и Майкъл Браун – невъоръжени чернокожи тийнейджъри, които бяха убити съответно от представител на т.нар. съседски патрул и полицаи. 

Кръмп заяви пред медии в понеделник: „Чернокожите в Америка са убивани от полицаи по едни от най-невъобразимите начини“. 

Фаталната стрелба се е случила в сграда, намираща се само на една пресечка от полицейския участък, южно от центъра на града. 

Според становище на полицията, служителката, все още в униформа, прибираща се след смяна, влязла в апартамента, за който била убедена, че е нейният, и видяла там Ботам Шем Джийн. 

Какво точно се е случило все още не е ясно, но полицайката в крайна сметка е стреляла. 

След това се е обадила за помощ и Ботам Шем Джийн е бил откаран в болница, където по-късно е починал. 

Неназован източник от полицията е казал пред Dallas Morning News, че лампите в апартамента са били изгасени, когато полицай Гайгър е стреляла два пъти по фигура, която се движела в тъмното, което по-късно станало ясно, че е фатално простреляният Ботам Шем Джийн. 

Представител на властите е пояснил, че Гайгър се връщала от 15-часова смяна, когато паркирала в грешен гараж и по-късно се озовала на грешно място, коствало й да направи фаталната грешка. 

Тя е успяла да влезе в апартамента, защото вратата на Джийн е била отключена. Полицай Гайгър е тествана за алкохол и наркотици, но пробите все още не са обявени. 

На видео, направено от съсед, се вижда как Гайгър плаче, докато говори по телефона след стрелбата. 

Според местна медия, в записа до спешния телефон 911, се чува как Гайгър многократно казва на Джийн, че съжалява. 

Ботам Джийн е завършил университета в Арканзас. Бил е отдаден християнин и активен член на местната църква. Кметът на Далас Майк Раулингс нарече Джийн „гражданин за пример“ и обеща прозрачно разследване. 

Майката на жертвата – Алисън Джийн, каза миналата седмица пред NBC 5: „Който и да му го е причинил, трябва да си плати. Тежка цена“.

От PricewaterhouseCoopers заявиха: „Това е ужасна трагедия. Ботам Джийн беше член на семейството на PwC в нашия офис в Далас и просто сме с разбити сърца, след като научихме, че е мъртъв“. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3462 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
фалшива новина

2018.09.11 | 22:58

3
Поредната идиотска измислица на някой идиот от хибридната война на Кремълските изроди .

2018.09.12 | 20:55

4
новината е и в световните новини бе геиберски траверс.

2018.09.11 | 16:16

1
Стават и такива грешки. Гнусно е когато всички се опитват да извлекат дивиденти за своите каузи.

2018.09.11 | 22:07

2
Стават и такива грешки??? Уау...станало е малко повече от грешка май...Объркала мястото си за паркиране...кат да е...Ама да си объркаш апартамента и да застреляш собственика на чуждия апартамент в който си нахлул...е баси грешката...или е баси дрогата...или е баси психясалото куку...!

Добави коментар

Водещи новини