Ню Йорк се готви за Нова година

share

Сферата на "Таймс скуеър" в Ню Йорк се сдоби с нови кристали по случай Новата година. По традиция хиляди жители и гости на града ще посрещнат 2013 на прочутия площад. Организаторите обещават много изненади, музика и куп звезди.

Традиционно със спускането на сферата на "Таймс скуеър" нюйоркчани отбелязват настъпването на Новата година. За празника на площада 288 от общо 2668 кристални панела на емблематичния символ бяха подменени с нови, предаде БНТ. Във връзка с темата "Нека има мир" върху тях са изобразени гълъби.

Тази година организаторите обявиха нещо специално - те поканиха всички желаещи да изпратят лични призиви за мир чрез социалните медии.

Някои послания ще бъдат прочетени в предаването на живо по телевизията. Останалите ще бъдат публикувани в интернет. Очаква се над 1 милиард души да гледат посрещането на Новата 2013 година на "Таймс скуеър" .

Броенето преди полунощ ще води нашумялата телевизионна звезда Райън Сийкрест. Сред гостуващите изпълнители са Тейлър Суифт, Карли Рей Джепсън, Флорайда и Питбул.

Водещи новини

Още новини