Русия заяви, че войските ѝ не дават на украинските сили да преминат Днепър

Getty Images
share

Руското министерство на отбраната днес заяви, че неговите сили не позволяват на украинските части да преминат от десния бряг на река Днепър, близо до Кринки в Херсонска област, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13818

"Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от унищожаването на бронирани машини, наблюдателни пунктове и позиции на украинската армия на десния бряг на Днепър. Руските военнослужещи и операторите на БЛА (безпилотни летателни апарати) разкриват местонахождението на техниката и оръжията на ВСУ на десния бряг на Днепър и чрез точни удари на БЛА и артилерия унищожават целите, като не позволяват на противника да извърши подготовка и да премине към островите и левия бряг край Кринки", се казва в изявлението.

Миналата нощ Русия подложи Украйна на масиран ракетен обстрел и пусна 13 безпилотни летателни апарата. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна унищожиха 11 от тях, както и две управляеми ракети, съобщиха тази сутрин украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс.

Украйна съобщи, че е свалила 11 дрона и две ракети, изстреляни от Русия

При отблъскването на ударите са използвани изтребители, зенитно-ракетни сили, както и части за радиоелектронна борба. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13818

Водещи новини

Още новини