17 училища в Лондон забраниха смартфоните

  • 07 юни 2024 07:07

  • 614
  • 0
17 училища в Лондон забраниха смартфоните
© Pixabay

Група лондонски училища обявиха, че в тях вече няма да се използват смартфони в знак на нарастващата обществена загриженост въздействието върху децата, свързано с телефоните, съобщи "Гардиън", цитирано от БТА.

Директорите на 17 от 20-те държавни средни училища в Саутерк, Южен Лондон, предприеха колективни действия, за да откажат учениците си от смартфоните, надявайки се да се справят и с недостатъците на използването им извън училищните врати.

Останалите три държавни училища в района работят по въвеждането на тази политика.

Училищата също така ще помогнат на семействата и учениците да разберат добре документираните отрицателни страни на използването на смартфони и социални мрежи сред младите хора. Сред тях са проблеми, свързани с психичното здраве, пристрастяване към времето, прекарано пред екрана, въздействие върху съня и вниманието, достъп до неподходящо и графично съдържание и повишен риск от кражби и грабежи.

Доклад: Британското правителство трябва да обмисли забраната на смартфони за лица под 16 години

Неотдавнашен доклад на образователната комисия на Камарата на общините установи, че удълженото време пред екрана става все по-нормално за малки деца и тийнейджъри, с 52% увеличение на времето пред екрана на децата между 2020 г. и 2022 г.

Според доклада близо 25% от децата и младите хора използват своите смартфони по начин, който съответства на поведенческа зависимост.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини