Нетаняху ще направи обръщение пред Конгреса на САЩ на 24 юли

  • 07 юни 2024 06:26

  • 500
  • 2
Нетаняху ще направи обръщение пред Конгреса на САЩ на 24 юли
© Gettyimages/архив

Според запознат с въпроса източник премиерът на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и ще направи обръщение към Конгреса на САЩ на 24 юли, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2268

Миналата седмица лидерите на Конгреса официално поканиха Нетаняху да говори, като по този начин демонстрираха най-новата си подкрепа за дългогодишния съюзник въпреки нарастващите политически разногласия във връзка с военната кампания на Израел срещу "Хамас" в Газа. Но датата на речта беше под въпрос. Сега тя е определена за 24 юли, според лицето, на което е предоставена анонимност.

17 държави, включително САЩ и България, с общ призив към "Хамас": Приемете предложението на Байдън за постоянно примирие в Газа!

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, републиканец, и лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, демократ, заедно с лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл и лидера на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис, подписаха писмото, с което се отправя покана към Нетаняху. Те заявиха, че предложението има за цел да "подчертае солидарността на Америка с Израел“.

Изявата на Нетаняху пред все по-разделения Конгрес със сигурност ще бъде спорна и посрещната с множество протести както вътре в Капитолия от страна на законодателите, така и навън от страна на пропалестинските протестиращи. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Е как тъй

2024.06.07 | 09:01

2
Биби ще говори а Зеленку не! Черна несправедливост :)

2024.06.07 | 08:54

1
ВОЕННОПРЕСТЪПНИК ...МАРШ В ХАГА....

Добави коментар

Водещи новини