Путин за Мъск: Несъмнено е изключителна личност и талантлив бизнесмен

Getty Images, архив
share

По време на Източния икономически форум президентът на Русия, Владимир Путин, реши да сподели мнението си за най-богатия човек на планетата - Илон Мъск.

"Що се отнася до частния бизнес и Илон Мъск, то той несъмнено е изключителна личност. Това трябва да се признае и мисля, че е признато в целия свят. Мъск е много активен и талантлив бизнесмен. Той успява много, включително и с подкрепата на американската държава", заяви Путин.

Европейско проучване: Влиянието на Кремъл върху X (Туитър) на Мъск нараства

Отношенията на Мъск с Русия са меко казано сложни. Той стартира SpaceX от нулата, след като не успява да сключи сделка за придобиването на руски ракети. В Москва той среща отрицателно отношение, а един от ръководителите на руската делегация почти се изплюва в краката му.

Мъск изключил интернета на украинската армия при атака срещу Крим

Мъск редовно е срещал заяждане от страна на бившия ръководител на Роскосмос, Дмитрий Рогожин. Когато Русия започна войната си срещу Украйна, милиардерът веднага дари терминали за сателитна комуникация Starlink. След това обаче той взе да поставя граници, които изнервиха Киев.

Мъск не иска конфликтът да прерасне в Трета световна война, той блокира използването на Starlink за осъществяване на украински мисии на територията на Русия. Освен това преди време Мъск бе заявил, че Киев може би трябва да признае анексията на Крим и да се раздели с Донбас. Логично, Москва срещна тези изказвания с голямо одобрение.

Водещи новини

Още новини