Кремъл: Подразделения, които са се сражавали в Украйна, ще вземат участие в парада на 9 май

pixabay
share

Кремъл съобщи, че руски военни подразделения, които са се сражавали в Украйна, ще бъдат представени на парада в Москва, с който на 9 май се отбелязва годишнината от съветската победа във Втората световна война, предаде Ройтерс.

Москва също така отново повтори своята позиция, че не се изпълняват някои части от черноморската зърнена сделка, свързани с руския селскостопански износ, и заяви, че изгледите за сделката "не са много добри".

Кремъл отрече Русия да се подготвя да извърши изпитание на ядрени оръжия и заяви, че всички страни продължават да спазват мораториума върху ядрените изпитания.

Междувременно руското външно министерство разкритикува ядреното споразумение между САЩ и Южна Корея, като заяви, че то ще дестабилизира региона и света като цяло, и предупреди за потенциална надпревара във въоръжаването в резултат на това, пише БТА.

В сряда САЩ се ангажираха да предоставят на Южна Корея повече информация за ядреното си планиране, а Сеул обеща да не се опитва да се сдобие с ядрени оръжия в споразумение, за което двете страни заявиха, че е насочено срещу Северна Корея.

Водещи новини

Още новини