Медицинският хеликоптер транспортира тежко пострадал при катастрофа 

  • 23 юни 2024 21:14

  • 3382
  • 3
Медицинският хеликоптер транспортира тежко пострадал при катастрофа 
© Център за спешна медицинска помощ по въздуха

Пациент с множество увреждания след катастрофа е транспортиран с въздушна линейка от Велико Търново за София, съобщиха от пресцентъра на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Мъжът е катастрофирал в района на Полски Тръмбеш. Той е с фрактура на шиен прешлен, седем счупени ребра, гръбна и колянна кост - тежка политравма, каза д-р Даниел Илиев, директор на областната болница. По думите му мъжът на 62 години е в тежко общо състояние, нуждае се от високвалифицирана помощ.

Хеликоптерът кацна на специализираната площадка в болницата около 20:20 часа и излетя близо 50 минути по-късно към УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" в София. Забавянето е по медицински причини, тъй като пациентът е трябвало да бъде интубиран, а травмите да бъдат фиксирани по специфичен начин, посочи д-р Илиев.

Вдигнаха въздушната линейка заради мъж в тежко състояние

Това е първата спешна ситуация, със съдействието на медицински хеликоптер във Великотърновската болница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3382 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.06.24 | 06:17

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
Z Z Z Z Z

2024.06.24 | 05:43

1
За първи път в историята си България има такава опция - единствено заради братската помощ от така мразения от копейките "еврогейски съюз". Но не, нека имаме още суверенитеД, нека се върнем пак към каменната ера на соца и аналгина... Нали, люлячета?
КАТИЛА Е ШИЗО СФФФФИНЯЯ

2024.06.24 | 06:17

2
КАТИЛА, МОЖЕ ДА СИ ПИШЕШ ШИЗО ЛАЙНАТА СИ, НО ЗА ТОВА ЧЕ, ПОМАГАШ НА ОКУПАТОРА САЩ, ЩЕ БЪДЕШ ЛИКВИДИРАН!!!

Добави коментар

Водещи новини