Седем села край турско-сирийската граница са в плен на огнени стихии

  • 23 юни 2024 15:17

  • 512
  • 1
Седем села край турско-сирийската граница са в плен на огнени стихии
© Getty Images/Guliver

Стихийни пожари са обхванали от снощи седем села в южния окръг Шърнак в Турция край границата със Сирия.

Пожарите се разгоряли от стърнищата в земеделските площи, информира Хаберлер.

"Силният вятър, който духа откъм Сирия, е разпалил пламъците и за кратко време са стигнали до къщите в селата. Има опасност огънят да се прехвърли отвъд границата“, се посочва в съобщение на общината в град Идил.

От съседните окръзи Силопи и Джизре са били изпратени допълнително пожарни коли и техника за борба с пожарите, екипи на областната служба за действие при извънредни ситуации и кризи (АФАД) се борят за овладяване на пожара.

Петима загинали и десетки ранени при горски пожари в Югоизточна Турция

Една част от местните хора помагат на екипите за потушаване на пожарите и за спасяване на добитъка. Част от селяните се евакуират. Засега няма данни за пострадали хора, борбата с огнената стихия продължава.

Междувременно броят на жертвите на пожарите в югоизточните окръзи Диарбекир и Мардин, които се разразиха преди два дни, се увеличи на 14 души,78 души са ранени, някои от които са в тежко състояние. 

Пожарите са изпепелили площи с размера на 2 100 броя футболни игрища, стотици селскостопански животни са загинали, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 17:32

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини