Открити са всички тела на загиналите в самолетната катастрофа в Бразилия

Туитър/Х
share

Всички тела са извадени от мястото на самолетна катастрофа в бразилския щат Сао Пауло, при която няма оцелели, съобщиха местните власти, цитирани от Би Би Си.

Екипи работеха усилено за намиране и идентифициране на жертвите на бедствието, след като в петък двумоторен самолет на авиокомпания Voepass падна в град Винедо.

Броят на жертвите беше ревизиран отново на 62, колкото беше в първите часове след инцидента. 

Voepass обяви първо, че има 58 пътници и четирима членове на екипажа, после информацията беше за 57 пасажери. В събота вечерта е потвърдено, че в полета има още един пътник.

Самолетът се разби в жилищен квартал, но никой на земята не е пострадал. Властите казаха, че само една къща в местен комплекс е леко разрушена. 

Щатът Сао Пауло съобщи, че е приключил операцията за изваждане на телата на жертвите от мястото в 18:30 ч. в събота.

Телата са на 34 мъже и 28 жени и са преместени в полицейска морга в град Сао Пауло, където ще бъдат идентифицирани и предадени на семействата.

Намериха черните кутии след самолетната катастрофа в Бразилия

Членове на семействата ще отседнат в хотел в града, за да помогнат при идентифицирането на жертвите – 38 семейства са пристигнали досега в града.

Самолетната катастрофа е най-тежката в Бразилия от 2007 г., когато самолет на авиокомпанията TAM Express се разби и избухна в пламъци в Сао Пауло, при което загинаха 199 души, пише бТВ. 

На този етап не е известно каква е причината за катастрофата на ATR 72-500. Властите съобщиха, че черната кутия е открита и отворена. Френско-италианският производител на самолети ATR заяви, че ще сътрудничи на разследването.

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва обяви в събота тридневен траур в страната в памет на жертвите. 

Водещи новини

Още новини