Бразилия затяга правилата за влизане, за да ограничи нелегалната миграция към САЩ и Канада

  • 22 август 2024 07:16

  • 174
  • 1
Бразилия затяга правилата за влизане, за да ограничи нелегалната миграция към САЩ и Канада
© pixabay

От следващата седмица Бразилия ще затегне правилата за влизане без виза, съобщи вчера правителството, тъй като мигрантите все по-често използват южноамериканската страна като междинна спирка по пътя към САЩ и Канада, предаде Ройтерс.

От понеделник чуждестранните пътници без бразилска виза, които минават транзитно през Бразилия напът друга държава, трябва да пътуват до местоназначението си или да се върнат в родната си страна, съобщи бразилското Министерство на обществената сигурност в изявление за Ройтерс.

В Бразилия се наблюдава бум на чуждестранни пътници, особено от Азия, които кацат в страната за предполагаем престой, само за да поискат убежище, докато са там, заяви министерството, пише БТА.

Шолц обеща да запази строгия граничен контрол за ограничаване на нелегалната миграция

Сега на тези пътници без виза няма да бъде позволено да останат в Бразилия.

Според два доклада на властите тези мигранти искат да останат в Бразилия, твърдейки, че са преследвани и заплашвани в родните си страни.

След като получат убежище в Бразилия, много от тях често пътуват на север по суша, като се насочват главно към Съединените щати или Канада, заяви министерството, като се позова на полицейски разследвания.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
174 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.22 | 10:06

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини