Н. Пр. Юдит Ланг: Понякога Европа действа малко реактивно

Булфото
share

Годината като цяло бе трудно, но Унгария, като надграждаше вече постигнатия успех на Испания и Белгия, успя да направлява с твърда ръка работата на Европейския съвет.

Това заяви унгарският посланик в България Н. Пр. Юдит Ланг на пресконференция в представителството на Европейската комисия.

„През това време се изправихме пред много предизвикателства и много непредвидени обстоятелства възникнаха. Председателството успя да се справи по един изключително гъвкав начин с тях, но не без партньорската помощ на останалите страни”, посочи Ланг.

Според нея, понякога единна Европа действа малко реактивно, но тази година са били постигнати немалко успехи.

„Проблемите пред Европа са идентични с тези в Унгария”, смята Ланг. Посланикът посочи, че Унгария е представила Програма за по-силна Европа на европейско ниво, както и 2 плана за по-силна Унгария. „Това бе програмата за малките и средни предприятия, както и цялостната програма за икономическо развитие. Това бе и нашият принос към мащабните мерки за справяне с кризата, приети на европейско ниво”, отбеляза унгарският посланик.

Ланг подчерта, че силната европейска валута е от значение за Унгария в резултат на това унгарското правителство е подкрепило всички усилия, положени в тази посока. „Към момента се въздържаме от подписване на Пакта „Евро +”, заяви Юдит Ланг.

Водещи новини

Още новини