Горски пожар продължава втора седмица край бивш германски военен полигон

pixabay
share

Германските пожарникари все още се опитват да овладеят горски пожар в района на бивш учебен военен полигон южно от Берлин, но ситуацията се усложнява заради продължаващите силни ветрове и невзривени боеприпаси, предаде ДПА.

Аварийните противопожарни екипи, подпомагани от хеликоптери, се опитват да се преборят с пожара в района, който се намира недалече от Ютербог, на фона на неочакваната гореща вълна.

След гръмотевична буря е завалял малко дъжд, но според командващия операцията по гасенето това не е донесло облекчение на пожарникарите, които се опитват да потушат огъня вече 11 дни.

Германските въоръжени сили са се присъединили към пожарникарите вчера следобед, като са предоставили и военни хеликоптери, пише БТА.

Пожар в тунел в Австрия

Силните ветрове многократно раздухват пламъците през последните няколко дни. Изгоряла е площ от 718 хектара, която не се е увеличила.

Пожарникарите се борят за потушаване на пожара, като използват само специално създадени коридори. Те се поливат постоянно с вода заради опасността от невзривени боеприпаси. Според властите местните градове и селища не са застрашени.

Опасността от горски пожари в момента е голяма в провинция Бранденбург, тъй като времето е сухо и почти не се очакват дъждове, отбелязва ДПА.

Водещи новини

Още новини