Железопътният транспорт в Германия е парализиран частично от стачка

  • 08 декември 2023 15:50

  • 698
  • 0
Железопътният транспорт в Германия е парализиран частично от стачка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Железопътният транспорт в Германия е бил парализиран частично днес поради продължаващата стачка на заетите в сектора, организирана от германския профсъюз на машинистите (GDL), предаде ДПА.

Синдикатът призова за 24-часов трудов протест, който започна в 22:00 ч. местно време (23:00 ч. българско време) в четвъртък. Профсъюзът настоява да бъдат намалени работните часове на служителите, които се трудят на смени.

Стачката засяга както регионалните, така и влаковете на дълги разстояния, оперирани от германския железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn). Държавната компания е подготвила извънредно разписание за движението на железопътните композиции през периода на трудовия протест. 

"Дойче бан" е била принудена да отмени 80 на сто от влаковете на дълги разстояния. Нарушенията при движението на регионалните композиции варират в различните провинции на Германия. Смята се, че стачката засяга движението на хиляди влакове, въпреки че железопътната компания не е предоставила конкретни данни.

Германският профсъюз на машинистите обеща да не организира трудови протести по време на коледните празници, но посочи, че стачките ще продължат през идната година, посочва ДПА.

Последвайте канала на

Нора Виткова
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини