Пожар в тунел в Австрия

  • 08 юни 2023 06:07

  • 1004
  • 1
Пожар в тунел в Австрия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрийските власти евакуираха стотици пътници от влак заради пожар в тунел, предаде Асошиейтед прес. Около 50 души са леко пострадали.

Местните власти съобщиха, че пожарът е избухнал в момент, когато нощен влак с около 370 пътници на борда се е намирал в тунел близо до Фриценс, източно от Инсбрук в областта Тирол, предаде агенция АПА, цитирана от БТА.

Полицията съобщи, че около 50 души са леко пострадали или страдат от последиците от вдишване на дим.

Железопътният оператор ОеВВ съобщи, че около 20:40 ч. местно време е получен сигнал за повреда на намиращи се на тавана на тунела електрически проводници и че автомобил, превозван с влака „Найтджет“ (Nightjet) от Инсбрук до Амстердам, очевидно се е запалил. Огънят е бил потушен в 22:20 ч. местно време.

Евакуацията на пътниците е приключила малко след 23:00 ч., съобщиха властите.

Пожар в австрийска болница, трима пациенти загинаха

Нощните влакове на OeBB обслужват няколко европейски дестинации и понякога превозват автомобилите на пътниците в отделни товарни вагони.

От железопътния оператор съобщиха, че за спасените пътници са разпънати палатки. Онези, които не са имали нужда от медицинска помощ, са били транспортирани до Инсбрук, където властите организират за тях настаняване.

Около 20 пожарни коли от региона бяха изпратени на мястото на инцидента в сряда вечерта.

Цветелина Кирилова
1004 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бялата мафия убива

2023.06.08 | 06:19

1
Един пациент с онкологично заболяване, започнал най-напред лечението си в чужбина, с лекарствения продукт Keytruda, а след това продължил терапията си в България, в една болница, забелязал през последните месеци, че след вливанията на същия лекарствен продукт, той нямал характерните симптоми – отпадналост, уморяемост и безсилие. И не виждал характерните мехурчета в системата, при наличието на лекарство.

Добави коментар

Водещи новини