Макрон е имал частна вечеря със саудитския престолонаследник

Getty Images/Guliver (архив)
share

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, който е на тридневна визита във Франция, е бил на вечеря вчера с френския президент Еманюел Макрон в музея Лувъра в Париж, предаде Асошиейтед прес.

Вечерята е била частна и канцеларията на Макрон не я беше обявила предварително. Тя се е състояла в Лувъра, защото саудитското правителство има партньорство с музея. Макрон е приемал и други чужди лидери в прочути френски монументи.

Принц Мохамед бин Салман се очаква да подпише договор за стратегическо партньорство с Макрон утре, когато двамата ще разговарят в Елисейския дворец. За днес е планирана негова среща с премиера Едуар Филип и посещение в център в Париж за френски стартиращи компании.

Франция се надява да се възползва от реформите, извършвани от престолонаследника в Саудитска Арабия и да установи нов тип търговско партньорство със страната.

Днес обаче в Париж имаше протести срещу принца заради ударите, които оглавяваната от Рияд арабска коалиция нанася в Йемен в борбата срещу подкрепяните от Иран шиитски бунтовници хуси.

Водещи новини

Още новини