Макрон и Путин проведоха телефонен разговор, обсъдиха Сирия

  • 06 април 2018 13:37

  • 2970
  • 3
Макрон и Путин проведоха телефонен разговор, обсъдиха Сирия
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова в телефонен разговор с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 Русия да използва влиянието си, за да се сложи край на конфликта в Сирия и да се подновят преговорите за политически преход в тази страна, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Елисейския дворец.

"Президентът подчерта необходимостта от слагане на край на военната ескалация от последните месеци, така че да бъде защитено цивилното население", се казва в изявлението, в което се допълва, че двамата лидери са обсъждали още и нуждата да се гарантира, че няма да има съживяване на организацията Ислямска държава в региона.

Елисейският дворец каза, че Макрон се надява, че регулярният диалог между Франция и Русия може да позволи по-конкретен напредък за намиране на решение в Сирия.

В изявление на Кремъл относно разговора се казва, че Путин е информирал Макрон за изхода от тристранната среща за Сирия в Анкара, в която участваха Турция, Иран и Русия, предаде ТАСС.

Двамата лидери са обсъдили и предстояща визита на президента на Франция в Русия през май. Засегнати са били и въпроси, свързани с двустранните отношения. Разговорът е бил по инициатива на Франция, уточнява Кремъл.

Макрон ще бъде в Русия на 24 и 25 май. Той планира участие в Петербургския международен икономически форум в качеството му на почетен гост, припомня ТАСС. Форумът ще се проведе от 24 до 26 май.

Последвайте канала на

БТА
2970 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.09 | 23:27

3
Седесарски извратеняк - геронтофил е Макрон, да се ожени за майка си, не го е срам.
Мълчи бе гнида

2018.04.09 | 23:27

2
Червена гнида, мълчи. Трол, тъпанар
Дава знак

2018.04.09 | 23:27

1
бабоебкото за лично присъствие - да не го забравят..

Добави коментар

Водещи новини