В Гърция подпалиха дома на министерски брат

share

Неизвестни засега лица са подпалили дома на брата на официалния представител на правителството на Гърция Симос Кедикоглу, съобщава РИА Новости, като се позовава на местни медии.

В събота вечерта пироманите са разбили входната врата на триетажната сграда и са хвърлили вътре „коктейл Молотов”. В този момент в къщата се е намирал братът на Симос Кедикоглу, неговата съпруга и тригодишното им дете, като никой от тях не е пострадал. Полицията е започнала разследване на произшествието. Говорителят на правителството през последните дни направи изявления, в които осъжда действията на анархистите от тази седмица, които се опитаха да превземат изоставена сграда в центъра на Атина – вила Амалия, която през последните 20 години е била резиденция на анархистите и от която са били изгонени през декември.

В сградата бяха открити 1 500 празни бутилки и запалителна течност за направата на „коктейли Молотов”, маски и ножове. В четвъртък анархистите устроиха протестна акция, като щурмуваха студията на телевизионен канал и радиостанция, като в нощта на петък извършиха палежи в домовете на известни журналисти.

Водещи новини

Още новини