Хамас: При операцията на Израел край бежанския лагер "Нусейрат" са убити заложници

Getty images (архив)
share

Въоръженото крило на палестинското ислямистко движение Бригадите "Изедин ал Касам“съобщи, че при израелската операция за освобождаване на пленници в бежанския лагер "Нусейрат" и околните райони в централната част на палестинския анклав на брега на Средиземно море  ивицата  Газа днес са били убити няколко заложници, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

Израел, „извършвайки ужасяващи убийства, успя да освободи някои от заложниците си, но по време на операцията уби други“, заяви говорителят на Бригадите -  Абу Убайда - в своя канал в мрежата "Телеграм".

При нахлуване в Газа днес израелските сили спасиха четирима заложници, държани от "Хамас" от октомври миналата година.

Четирима заложници, отвлечени от „Хамас“, са спасени в ивицата Газа

Според официални представители на "Хамас" при въздушни удари в същия район са били убити над 200 палестинци - едно от най-кървавите израелски нападения от началото на войната.

За момента не е ясно дали спасяването на заложниците и израелската въздушна атака са били част от една и съща операция, но и двете бяха осъществени в "Нусейрат" - гъсто застроен и често обстрелван район в продължаващата вече над осем месеца война между Израел и ислямистката групировка "Хамас", която управлява в ивицата Газа, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

Днешната операция "ще постави в голяма опасност вражеските заложници и ще се отрази отрицателно на условията им на живот", предупреди Абу Убайда.

 

 

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

Водещи новини

Още новини