Войната в ивицата Газа свършва след четири седмици?

  • 02 юли 2024 15:38

  • 712
  • 2
Войната в ивицата Газа свършва след четири седмици?
© Getty images (архив)

"Войната на Израел срещу терористите от Хамас в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа може да свърши след четири седмици", това съобщи медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2276

Изданието се позова на високопоставен представител на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ), участник в преговори между военните и политическите лидери на Еврейската държава. "Според нас операцията ще завърши след четири седмици, тоест към края на юли", каза събеседникът на медията, пожелал анонимност.

По думите на източника от ЦАХАЛ: Това време ни е необходимо, за да можем да унищожим системата от тунели в град Рафах (последния голям населен пункт, контролиран от Хамас) и Филаделфийския коридор (система от подземни съоръжения, по която терористите получават оръжия, боеприпаси, експлозиви и др., свързваща египетския град Филаделфия с Рафах).

Бенямин Нетаняху: Почти приключихме с елиминирането на военните способности на "Хамас"

"Дори след края на активните бойни действия в ивицата Газа ние няма да се изтеглим оттам. Нашите подразделения ще трябва да контролират граничния с Египет контролнопропускателен пункт "Рафах", каза още високопоставеният военен.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
712 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.02 | 18:35

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
????!!!

2024.07.02 | 16:07

1
А,"специалната операция"?!

Добави коментар

Водещи новини