Съветникът на Белия дом обсъди Палестинския въпрос с престолонаследника на Саудитска Арабия

Getty Images (архив)
share

Съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан се срещна рано тази сутрин с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, съобщи Саудитската агенция по печата (СПА).

Агенцията допълва, че те са обсъдили въпроси, които кралството определи като "полуфинален" вариант на широкообхватно споразумение за сигурност между двете страни.

Държавните медии в Саудитска Арабия не разпространиха снимки от срещата на Съливан и принц Мохамед в разположения в източната част на кралството град Дахран, където се намира саудитският държавен петролен гигант "Сауди Арамко", отбелязват БТА и Асошиейтед прес.

Съветникът по националната сигурност на САЩ ще посети Близкия изток

Обсъдени бяха полуфиналният вариант на проектите за стратегически споразумения между кралството и САЩ, които са почти в процес на финализиране, както и това, върху което работят двете страни по Палестинския въпрос, за да намерят надежден път за решение, се казва в официално изявление, разпространено след разговорите.

Това включва "решение за две държави, което да отговаря на стремежите и законните права на палестинския народ", както и "положението в ивицата Газа и необходимостта да се спре войната там и да се улесни влизането на хуманитарна помощ", се казва още в изявлението.

Водещи новини

Още новини