Носенето на маска става задължително в Иран от идната седмица

Pixabay
share

Иранският президент Хасан Рохани обяви днес, че носенето на маски ще бъде задължително от идната седмица на някои обществени места заради коронавируса. В най-засегнатите от пандемията райони на страната ще бъде разрешено и връщането на рестрикциите, предават Франс прес и БТА.

В Иран никога не е имало обща карантина. Но обществените събития бяха анулирани, а несъществените търговски обекти и училищата бяха затворени през март. Ограниченията обаче започнаха да се вдигат през април.

Коронавирусната епидемия ще продължи до 2022 година, според иранския здравен министър

В Иран има над 10 000 починали от Ковид-19 и над 220 000 случая на зараза. Данните показват тенденция за увеличаване на новите случаи на зараза от началото на май. Ето защо ще бъде задължително носенето на маските и то ще е в сила до 22 юли. Мярката ще се удължи след тази дата, ако е необходимо.

Министерството на здравеопазването подготвя и списък на местата с рисково събиране на хора, но не се съобщава какви ще са евентуалните санкции, ако разпоредбите не бъдат спазени.

Над 9500 станаха жертвите на коронавируса в Иран

Редица ирански провинции вече са в така наречената червена категория, което означава, че заразата се разпространява най-много там. Те ще могат да въведат отново известни ограничения за населението.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Водещи новини

Още новини