Каква е ситуацията в Турция след коронавируса

Pixabay
share

Турция бе една от държавите на Балканите, която последна оповести, че има заразени с коронавирус. Малко след като бе обявен първият случай, броят на пациентите бързо надхвърли 100 души. Към момента са регистрирани и два смъртни случая. През последните дни страната затвори границите си и предприе мерки за ограничаване разпространението на заразата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Наши сънародници, които живеят в Гебзе, разказаха пред Novini.bg, че фирмите пускат хората да работят от вкъщи. Повечето магазини и заведения бързо са били затворели. Подобно не само на България, но в другите държави, и турците още преди седмица, с обявяването на първия случай, са започнали да се презапасяват с храна. Имало е и изкупуване на спирт и одеколони. Впоследствие са забранени и масовите мероприятия.

Турция затваря джамиите в петъчните дни заради COVID-19

"Хората не ходят постоянно с маски или ръкавици, но са предпазливи и избягват да излизат от дома си", разказаха нашенците и потвърдиха, че Турция не смята да въвежда извънредно положение.

Президентът Ердоган вече обяви сериозни икономически мерки за справяне с кризата. Турското правителство подготвя сериозни данъчни облекчения, отлагане на плащания за сметки и други. Ще има и сериозна финансова инжекция за фирмите, чийто бизнес ще бъде засегнат от коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини