Русия за шпионския скандал в Белград: Евтина провокация!

Getty (архив)
share

Като евтина провокация е определила Русия информацията за шпионския скандал, който тресе Сърбия вече втори ден, предаде белградското радио Б92.

Говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова днес е коментирала публикациите за разкрития агент на Главното разузнавателно управление (ГРУ) Георгий Клебан, работил в руското посолство в Сърбия. "Предстои важна среща на между президентите на Република Сърбия Александър Вучич и на Руската федерация Владимир Путин. Вероятно някой има за цел да провали двустранните разговори, насрочени за 4 декември в Сочи", е казала  тя.

Шпионската афера в Сърбия: Прекалено много въпроси

"Малко преди тази среща се появиха медийни бомби, които са чиста проба фалшиви новини. Ние имаме големи опасения, че така наречения запис не е автентичен. Ето защо ние смятаме, че целият този "шпионски скандал" е евтина провокация", категорична е била Захарова.

"Ако между нашата и някоя друга страна по света има някакви проблеми от каквото и да е било естество, за намиране на решение има изградени дипломатически канали", посочила служителката на външнополитическото ведомство на Русия.

Разкрили са агент на ГРУ в Сърбия?

 

Водещи новини

Още новини