Разкрили са агент на ГРУ в Сърбия?

  • 20 ноември 2019 12:26

  • 1135
  • 3
© Getty (архив)

Агент на руското Главното разузнавателно управление (ГРУ) е бил разкрит в Сърбия, съобщи белградският в. Блиц.

Според разпространени в социални мрежи видеозаписи се вижда как един мъж предава на друг торби на паркинг в района на северната част на балканската столица Земун. Няколко медии от западната ни съседка са посочили, че е ставало въпрос за сделка между бивш служител на посолството на Москва в Белград и високопоставен и чиновник в балканската страна.

Русия заплаши с ответни мерки след изгонването на руски дипломат от България

По наличните данни средствата са били връчени от Георгий Клебан. Той е бил помощник на военния аташе на Русия в Сърбия. Според информация на външното министерство на западната ни съседка Клебан е напуснал заемания пост през юни 2019 г. и името му не фигурира в списъка с действащите в страната чуждестранни дипломати. Документът е бил обновен за последен път на 15 ноември.

Заради публикациите премиерът на Сърбия Ана Бърнабич днес е заявила, че контраразузнавателната служба е започнала да проверява информацията и записа. "Нареждането бе подписано от президента на нашата страна Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.", е заявила тя, цитирана от радио Б92.

Спецпрокуратурата нищи руски дипломат заради шпионаж

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1135 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Erdo =0

2019.11.24 | 17:56

3

Tiq allahovci ot amerika ve4e sa za ludnicata

оцелял от "градежа" СДС-арски българин

2019.11.20 | 13:15

1

А у нас агенти на СеРеУ-то, на МИ-6,на МОСАД и на Milli İstihbarat Teşkilatı щъкат като кокошки надлъж и на шир из държавицата ни, превърната вече в разграден ТКЗС-арски двор, необезпокоявани от никого и за нищо,

М-мм

2019.11.23 | 23:54

2

Вижда се дългият, умен пръст на британските служби, а на тях може да се вярва. Бившата метрополия помага на бившата си колония да разкрива шпионаж в Сърбия. А те може и на Марс да намерят руски шпиони с газ Новичок, с който да затрият невинно котараче.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини